Wednesday, December 18, 2013

Kelas Kek Continental @ Citarasa Asli...

Assalamualaikum wbt....

Syukur alhamdulillah dilimpahi rahmah dan mawaddah Allah untuk meneruskan kembara di bumi bertuah ini.....

Minggu ni semua kisah yang dikisahkan berlaku pada minggu lepas... almaklumlah seminggu yang lepas saya bercuti rehat (holiday sakan) + tak sihat + macam2 urusan lagi....

Hari ni nak citer tentang belajar buat Kek..... Saya tak rajin memasak, tapi rajin makan.... tetiba masuk kelas belajar buat kek... agak ajaib la jugak kan kan kan... Biar je la yang ajaib tu terus ajaib... hehehhehehe

Ni entry promote la lebih kurang... walaupun takde dapat komisen pun.... tapi nak cerita jugak kat kengkawan sebab kelas masak ni besttttttttttttttttttt.... dan cikgu dia pun bestttttttttttttttttt.... moh le join....hehehehe

Kelas buat kek ni memang best...selain menghasilkan kek yang sedap... cikgu dia pun sempoiiii.... Dalam kelas ni saya belajar buat 2 biji kek je... bukan buat sorang pun... belajar buat ramai-ramai.... kelas ni pun semi hands on... ada yg cikgu buat (tunjuk ajarmu sifuuuu) dan ada yg kita kena buat ler... nak dok tengok dan makan sedap-sedap je mana boleh... manyak cantikkkkkkk....

2 biji kek yang di ajar di Citarasa Asli oleh Kak Mai pada 14 Disember yang lalu ialah.... Kek Turkish Indulgence & Kek Chocomello.... sedapnya terasa-rasa sampai hari ni..... tu diiiiaaaaaaaa

Kepada sesiapa yang nak belajar memasak... tak kira lah masak apa... dari belajar buat pelbagai jenis kuih talam, roti jala, pulut kuning pengantin, pelbagai jenis kek dan macam-macam lagi..... tapi kena check jadual Kak Mai di blog Citarasa Asli atau di FB Kak Mai ..... memang bestttttt..... dan sedap-sedap semuanya....

Jom layan gambar sikit... Gambar diambil daripada Citarasa Asli ihsan Kak Mai sifu paling ceria di alam maya ini agaknya....hehehe

Amboiiii sakan dok tulis nota tips-tips yang sifu bagi

baru tengok lapisan bawah dah rasa nak terjah ngap je kan kan kan....
 
Ewahhhhh... moga rajin ler ke dapur pasni  ye....

Perghhhh... jenuh gak nak penuhkan... sbb tak biasa... lenguh tangan

Tengok gambo ni... rasa lapar la pulakkkkkkkk... hmmmm dappp nyerrr
kalu selalu-selalu pandang... jahanam diet... macam penah diet je kan bunyi nyer...hahahaha

Sedapnya lahhhh.... hmmmm nak lagi dan lagi dan lagi...

Turkish Indulgence dan  Chocomello
Kak Mai (tudung awning pink) pemilik Citarasa Asli dan sifu yang ceria sokmoooo
Kepada kengkawan yang nak belajar memasak... jom klik Citarasa Asli atau FB Kak Mai dan join kelas Kak Mai ni.... selain resepi dan tips-tips yang hebat... bole jugak beli barang-barang yang nak masak tu dengan Kak Mai selagi stok masih ada (iklan gitew)....hehehehe

Kepada kengkawan yang nak resepi kena la masuk kelas Kak Mai ni.... menuntut ilmu takleh baca buku je... kena ada guru baru lah sempurna ilmu nya.... fewitttttttttttttt

InsyaAllah... ada rezeki... ada jodoh... kita jumpa lagi ye Kak Mai.... tengah plan nak join kelas lain pulak ni... nak kena check jadual Kak Mai dan jadual ofis dulu..... sesuaiiii nanti kita jumpa lagi.... InsyaAllah.....

Jom makannnn.....hehehe

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)