Thursday, December 29, 2016

HELLO JAPAN : DAY 2

ASSALAMUALAIKUM....

Ohaiyo (selamat pagi).... Alhamdulillah selesai hari pertama di Osaka...

Ini kisah hari  kedua pulak... Hari kedua kami di Osaka kami jalan2 ke Universal Studio Osaka....
tapi cuaca teramat sejuk rasanya... mungkin belum biasa dengan cuaca di sini atau memang lebih sejuk dari semalam sebab kat sini hujan...






tengok orang lain naik pun rasa nak putuih nyawa... alahaiiii
Hard Rock ni ngadap pintu masuk Universal Studio...


Berjalan kaki dari Universal studio ke Universal Port untuk naik Cruise ke Port of Osaka untuk ke Osaka Aquarium Kaiyukan...

dari atas cruise dah nampak Ferris Wheel...

Aquarium terbesar... terkenal sebagai The Largest Public Aquarium in the World... huihhhh patut la letih kaki jalan dalam Aquarium ni... memang besar tempatnya dan Aquariumnya besar2... dibahagikan kepada beberapa jenis lautan dan habitatnya... memang best sangat masuk sini....



Dah sampai la ni...




Ada ikan besar di pintu masuk
tunggu geng yang masuk toilet dan smoking kat sini....
sempat la panas2kan badan skit dari cuaca sejuk kat luar tu
banyak nya ikan... ini part yang kecik2 baru... jom masuk lagi...

besar nya ketam ni,,, kalu masak ni memang kenyang lah haiiii

senyum sambal pikir nak masak apa gak le ikan2 ni.. nak masuk waktu lunch dah ni...hehehe

Mr Stingray yang hensem ni lalu sambal senyum2 je... ni yang comel...
kat dalam sana ada yang lagi besar2... jom kite...

yg besar ni kalu nak masak tahan setahun kot...hehehe

alahaiii seriau ler makcik mandangnya nih....

sampai berlumut dah kawan kita ni

biar la dia lalu jejauh sana... kalu dekat sangat nampak beno besarnya dia tu menakutkan...

Mr. Santa dalam Aquarium....


jumpa geng sepet...
Wahhhhh... gigi dia menakutkannnnn
Besar2 dan berbulu lebat dia di sini... kat Malaysia kurus2 je

Besar dan menakutkan walaupun ada masa dia lalu senyum2...erk senyum ke tu?


Hujan menambah kesejukan...


jom naik Ferris Wheel plak... jalan kaki dalam 5 minit gak nak sampai belakang sana nun...
tiket Ferris Wheel
dalam gondola

nampak ni ler dari dalam Gondola

Ni ler Osaka Aquarium tadi tu...nampak gak dia dari dalam gondola ni,....

 Dari Ferris Wheel Tempozan ni... kitorang jalan kaki dalam 7 minit ke train station... Osakako station ke Tanimachiyonchome Station (chuo line) pastu tukar line (tanimachi line) kat Tanimachiyonchome station ke Miyakojima station... dan jalan kaki balik rumah dalam 7 minit berjalan kaki.... Sampai rumah dah malam la sebab kat sini jam 4:30ptg pun dah jadi malam...

 Jumpa lagi untuk Day 3 plak nanti ye...

No comments: