Monday, January 16, 2017

HELLO JAPAN: DAY 11

ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdulillah masih diberikan nafas untuk menikmati hari-hari indah di Jepun... Syukur...

Meneruskan hari di Jepun... Hari ke-11 berada di Jepun... Hari ke-5 di Tokyo...
Pagi-pagi lagi kami keluar ke Akhihabara untuk beli barang yang teringin dek hati dan pesanan-pesanan kawan-kawan... Jalan-jalan ke kedai jam, ke kedai yang menjual anime-anime yang menarik...

Lama jugak la berjalan di Akhihabara... sampai ke tengah hari la jugak.... mana tidaknya, banyak masa diluangkan untuk membelek-belek barang... naik turun dari  kedai ke kedai... dapat 2 jam tangan G-shock... suker suker... kekeke....bila semua dah dapat apa yang dihajati maka balik ler ke rumah untuk lunch dan kemas-kemas beg...

Dari rumah kami ke Haneda Airport untuk meninggalkan beg di situ... nanti malam dah flight balik ke Malaysia... dah settle masukkan beg dalam locker di airport, kami bergerak ler ke Gundam Divercity menaiki monorail pulak... dah semua pengangkutan awam dan jenis-jenis tren kami cuba di Jepun ni....

Kat Gundam ni katanya terkenal dengan mainan dan anime-anime yang macam2 tu... jadi kami pun pegi la tengok-tengok sambal menghabiskan duit2 kecik yang ada....


jalan dari tren station Nampak bangunan ni... tengah2 dia ada globe... cantik...

dok buat apa cheq ooiii tang situ?

pakwe lama aiiii dok berdiri tegak di sini.... alahaiiiii

dating jap

lintas langsung dari Divercity Tokyo

peminat hello kitty suka la kat sini....
Selesai abihkan duit yang ada di sini... kami naik tren untuk kembali ke Haneda Airport untuk persediaan nak balik Malaysia....

Berat pulak rasa kaki nak melangkah dan berat pulak rasa hati ni... alahaiiiiii
Nak belajar Bahasa Jepun la cenggini, nak datang keje di Jepun dan tinggal sini je terus kot... huhuhu...

Doa kan saya ye... hehehe

Flight balik dari Haneda Airport jam 11 lebih malam...
Sayonara Japan....

Flight mendarat di KLIA jam 7 pagi rasanya... Baru mendarat dah rindu Jepun....
Allah... Allah.. Allah...
Moga Allah murahkan rezeki untuk ke Jepun lagi...In Sha Allah...

No comments: