Monday, January 9, 2017

HELLO JAPAN : DAY 7

ASSALAMUALAIKUM....

Semoga semuanya sijat sejahtera hendaknya....

Alhamdulillah... dilimpahkan nyawa dan rezeki untuk meneruskan hidup di muka bumi ini....
Meneruskan perjalanan di Tokyo setibanya dari Osaka menaiki Overnight bus... jimat sewa rumah sehari cenggini....

Hari pertama di Tokyo ni... mula nya mencari jalan balik ke rumah yang di sewa... nak letak beg sebelum berjalan2 di sekitar Tokyo ni....

Kami menyewa rumah berhampiran station Machiya agak jauh dari kotaraya Tokyo.... tapi tempatnya best... tenang-tenang aja... ada 3 station tren berhampiran... satu tren tu ala2 yang pusing2 dekat2 situ je... rupa tren nya pun comel jer.... sepanjang station tu pulak di tanam pokok bunga... yang paling banyak nya pokok bunga rose (mawar)... seronok nya lahhhh.... cantikkkkkk

comel kan....
tapi sayangnya tak sempat pun nak naik tren ni sebab takde plak tempat dalam senarai kitorang yang kena naik tren ni.... nak naik sesaja jalan2 pun tak sempat.... alahaiiiii macam kena p Jepun lagi je ni kannnnn....

dah sampai rumah, letak bag.... makan2 jap... petang nya kitorang keluar jalan2 kat Yoyogi Park kalau tak silap....  best jugak taman ni... waktu kitorang sampai tu ada satu group yang berpakaian dan bergaya ala2 Elvis Presley.... berkumpul, menyanyi dan menari... wahhhhh best sangat... talented orang Jepun ni... tak sangka la jugak...

Jalan lagi jumpa macam2 orang... pelik dan ajaib di Jepun ni.... kelakar pun ada....
kitorang jalan2 sekejap tetiba dah gelap... alahaiiiii cepat beno la Jepun ni bergelap... tapi sempat gak kitorang pun sewel2 ala2 orang Jepun kat taman tu kejap...hehee



aktiviti biol2 kitorang di petang hari


Sesudah gelapnya Tokyo ni... kitorang jalan kaki p layan diri kat Harajuku... ala2 pasar malam je tempatnya ni... tapi best la pulak.... macam2 benda la jumpa.... nak beli tak mampu... jadi tengok je lahhhh.... hehehe

Jalan2 kat sini.... pastu terbeli pulak handbag... adoiiiiiii kan dah kata... jangan pandang2 sangat.. hahahhaha.... selebihnya beli souvenir dan makanan je lahhhhh....

Penat berjalan sakan kat harajuku tu... kitorang pun balik ler...sebab esok nak p Mount Fuji jadi kena keluar awal.... seharian perjalanan esok... agak jauh perjalanannya... balik rehat2 untuk perjalanan seterusnya esok....

Jumpa lagi...

No comments: